وبلاگ تخصصی حقوق

مشاوره در کلیه امور مرتبط با رشته حقوق گرایش خصوصی،جزا و جرم شناسی

وبلاگ تخصصی حقوق

مشاوره در کلیه امور مرتبط با رشته حقوق گرایش خصوصی،جزا و جرم شناسی

این وبلاگ در راستای ارائه خدمات آموزشی-پژوهشی به دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع و گرایشهای مختلف رشته حقوق و داوطلبان آزمون های حقوقی بوجود آمده است.لابد خداوند از اینگونه روابط مقاصدی دارد.امیدوارم مقاصد الهی به بهترین وجه محقق بشود.

پیام های کوتاه

این پاسخ ها صرفاً بر اساس دیدگاه نگارنده منتشر می شود

برای دریافت سوالات کلیک کنید


مدنی و آیین دادرسی مدنی

1-1:بیع آپارتمان باطل است.نظر به اینکه نگارنده سوال فرض را بر جنون ادواری محمود قرار داده است مستند به ماده 1213 قانون مدنی و اصل استصحاب،محمود باید قبل از عمل حقوقی، افاقه خود را به اثبات می رساند چرا که اصل بر عدم افاقه اوست.بنابراین مستند به ماده 190 ببعد قانون مدنی بیع آپارتمان باطل است.

2-1:از آنجا که ثمن معامله ناشی از امانت خلاف قاعده است که باز توسط محمود صورت گرفته است،و با نظر به اینکه رهن از عقود تبعی است به این معنا که تا عقد تابع موجود نباشد متبوع بوجود نخواهد آمد(مستند به ماده 775 ق.م)،بنابراین عقد رهن و شرط ضمن آن نیز باطل خواهد بود.

3-1:از آنجا که اکراه صورت گرفته خلاف قانون نبوده(دفع آتش سوزی)،بنابراین اکراه موضوعیتی ندارد و فاقد اثر است.اما ضرر خسرو نمی تواند بدون جبران بماند بنابراین با نظر به قواعد ضمان قهری،او باید به فروشنده برای جبران مراجعه کند.

4-1:اصولاً محل اقامت خوانده مرجع صالح است اما این اصل 14 استثنا دارد که یکی از این استثنائات ماده 11 ق.ا.د.م است که محل وقوع مال غیرمنقول را صالح میداند.نظر باینکه تمامی این دعاوی باهم در ارتباطند در یک مرجع رسیدگی خواهند شد و به طرفیت ولی یا قیم مجنون به نمایندگی از او  ،مرتهن(مقترض).

5-1:از آنجا که افاقه محمود نیاز به اثبات دارد و این امر در روز اقامه دعوا به اثبات نرسیده است،بنابراین خوانده دعوا در زمان اقامه دعوا که همان تاریخ دریافت رسید ثبت دادخواست است اهلیت نداشته است،پس دادخواست از اساس باطل است.اما با فرض بر اینکه افاقه محمود در زمان اقامه دعوا مسلم بوده است،در صورتیکه در اثنای رسیدگی حجر او(محمود)صادر گردد،دادگاه به محمود اخطار می نماید ظرف مدت یکماه ولی و یا قیم خوانده را مشخص نماید که دادرسی ادامه یابد.

حقوق تجارت

1-2:در این سوال،مبنا میزان و نوع مسئولیت صادر کنندگان چک(رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت) و صاحب حساب(شرکت تولید پوشاک)خواسته شده است.

مبنا:چکی که صادر شده است برای پارچه در راستا و حدود موضوع شرکت بوده است.بر اساس ماده 118 لایحه تجارت،مدیران شرکت دارای تمامی اختیاراتی اند که در حدود موضوع شرکت باشد.در این سوال تهیه پارچه برای تولید پوشاک در حدود موضوع شرکت است.اذن در شئ اذن در لوازم آن هم است.در ماده 135 قانون مذکور از نفوذ تمامی اعمال مدیران شرکت در مقابل اشخاص ثالث صحبت شده است.

نوع و میزان:پاسخ این سوال متن ماده 19 قانون صدور چک است.

2-2:پاسخ این سوال بند 3 ماده 423 قانون تجارت و ضمانت اجرای آن که خود ماده 423 قانون تجارت است می باشد.


حقوق جزای عمومی و اختصاصی

1-3:بهرام دربرابر بهنام:خیانت در امانت مستند به ماده 674 ببعد کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی

بهرام و جمشید در برابر جلال:مشارکت در سرقت تعزیری مستند به ماده 661 کتاب پنجم ق م ا

بهرام در برابر سینا:کلاهبرداری مستند به ماده 1 قانون تشدید

بهرام در برابر جلال:جعل و استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری مستند به مواد 523ببعد کتاب پنجم ق.م.ا و ماده 1 قانون تشدید

2-3:پاسخ این سوال ماده 134 قانون مجازات اسلامی مصوب 92 است با این توضیح که در مرحله اجرای مجازات،مجازات جرم کلاهبرداری با مقررات ماده 134 اعمال خواهد شد.

3-3:مستی جمشید تغییری در ماهیت جرم ایجاد نمی کند.چون از عوامل رافع مسئولیت کیفری است و امریست شخصی در برابر عوامل موجه جرم که ماهیت جرم بودن عمل ارتکابی را تغییر می دهند و آنرا مباح میگردانند که در برابر تمامی مسئولین ارتکاب رفتار،موثر خواهد بود.


حقوق جزای اختصاصی و آیین دادرسی کیفری

1-4:قتل طفل از نوع عمد توسط زهره بند ب ماده 290،نوع رفتار ترک فعل.نوع قتل ارتکابی توسط بهروز عمد مستند به ماده 294 ق م ا

2-4:الف:دادگاه کیفری استان مستند به تبصره 1  ماده 20 قانون تشکیل

ب:پاسخ در ماده 17 آیین نامه اصلاحی قانون تشکیل مصوب 81 ریاست قوه قضاییه،رئیس یا دادرس علی البدل دادگاه بخش سامران صالح است.

ج:مستند به ماده 17 ایین نامه مذکور،دادستان شهرستان اسفراین کیفرخواست را صادر خواهد کرد.

د:مستند به تبصره 2 ماده 20 آیین نامه مذکور دیوان عالی کشور مرجع تجدید نظر خواهد بود.

3-4:با نظر به مقررات صلاحیت اضافی به کلیه جرائم زهره در دادگاه کیفری استان خراسان شمالی  رسیدگی خواهد شد.با ذکر این موضوع که طبق رای وحدت رویه دیوان عالی کشور در جرم مزاحمت تلفنی محلی که پاسخ تلفن داده می شود اصولا صالح به رسیدگی خواهد بود.

وبلاگ پایان نامه تخصصی کاردو کلهر



۹۳/۱۱/۰۲
احسان امیرخانی

نظرات  (۱۱)

با عرض سلام و خسته نباشید پاسخ ها کوتاه باشه توسط تصحیح کننده ها پذیرفته میشه و نمره کاملو میدن؟

۲۱ خرداد ۹۷ ، ۰۷:۵۷ سارا حامدی
سلام خسته نباشید من ازمون شورا شرکت کردم ودر مرحله شخصیت رد شدم احتمالش هست بعد از اعتراض دعوت به مصاحبه بشم لطفا راهنمایی کنید
۱۹ آبان ۹۵ ، ۱۱:۲۳ محسن عابدی
با عرض سلام 
در سوال یک اصل استصحاب جاری میشه و معامله باطل هست و مستنبط از ماده 1213 ق مدنی و اصل عدم وقوع عقد و اصل استصحاب مالکیت سابق انتقال دهنده و نه استصحاب جنون ، زیرا حنون حالت دوره ای داشته و یقین سابقی وجود ندارد که بتوان استصحاب کرد .
در ضمن این سوال اختلافی هست و عده اس از اساتید با استناد اصل صحت معامله را صحیح می دانند  ولی نظر اول ترجیح دارد.
۲۳ بهمن ۹۳ ، ۱۲:۴۴ کاردو کلهر
با سلام
با کسب اجازه از محضر شما دوستان چند مطلب در مینه سوال مربوط به قتل عرض کنم:
در سوال آمده بود،نوع قتل ارتکابی توسط بهروز چست؟نوع قتل به ماهیت قتل بر می گردد،که می تواند عمد باشد،شبه باشد و یا خطای محض باشد.این تقسیم بندی به نوع جنایت ارتکابی اشاره دارد.
دوستان توجه داشته باشند،برای تشخیص نوع قتل دو مرحله را در نظر بگیرید:
1)مرحله اول:تحت هیچ شرایطی کاری به تصورات قاتل نداشته باشید که آیا به نظر قاتل،مقتول شخص x است یا y؟
2)مرحله دوم:قصد فعل را همیشه نسبت به جسد بررسی کنیم.آیا قاتل نسبت به مقتول(با هر تصوری)قصد فعل داشته است یا خیر؟
در سوال مورد نظر پاسخ این است.بله قاتل نسبت به مقتول قصد فعل داشته است.
سپس به فرمول را بررسی میکنیم:
قصد فعل(نسبت به مقتول وجود داشته است)-قصد نتیجه(وجود ندارد)+عمل ارتکابی نسبت به مقتول نوعاً کشنده بوده است.
این فرمول بند ب ماده 290 است.
نتیجه:قتل ارتکابی توسط بهروز منطبق با بند ب ماده 290 و ماده 294 ق.م ا است.
ماهیت این نوع قتل عمد می باشد.
اما مبحث دیگر،بحث مجازات است.قانونگدار در برخی موارد مجازات قصاص را جایز ندانسته است.این مبانی تأثیری در ماهیت نوع قتل ندارد.بلکه موثر در مجازات(قصاص)است.آن هم دارای شرایط خاص خود است.
در فرض سوال،نوع و ماهیت قتل ارتکابی توسط بهروز مورد نظر بود و نه مجازات آن.
به امید موفقیت شما دوستان
کاردو کلهر
پاسخ:
در این سوال اشتباه در هویت اتفاق افتاده است.اما قصد فعل نسبت به جسد موجود بوده است،بنده صحبت قبلی خودم را اصلاح میکنم.بنده ب ماده 291 مستند نیست چرا چون قصد نتیجه رو هم باید نسبت به جسد بررسی کنیم.در زمان قتل قصد نتیجه هم نسبت به جسد وجود داشته است.نسبت به مقتول فرمول بند الف ماده 290 ق.م.ا قابل استناد است(بنده قبلا بند ب رو مستند دونستم به اشتباه)، ماده 294 هم از باب تأکید آمده است.
ولی قاتل در هویت این شخص دچار اشتباه شده است.در هر حال نوع قتل عمد است.عمد نسبت به جسد وجود داشته است.به این کاری نداشته باشید که جسد همان بوده که قاتل تصور می کرده یا غیر آن بوده است.حالا ممکن است تحت شرایطی که قانونگذار در ماده 302 بیان کرده است مجازات قصاص منتفی شود(پیشنهاد می کنم یکبار این ماده را مطالعه نمایید)اما این تاثیری در ماهیت جرم ندارد که آن را از عمد به غیر آن تغییر دهد.موفق باشید
آیا در سوال قضاوت که تشریح نموده اید در مورد اتهامات بهنام میتونیم انجام معامله معارض رو اضافه کنیم یا خیر؟  ممنون از شما
در
پاسخ:
سلام و عرض ادب
خیر.
سلام مجدد ،متاسفانه سوال کامل نیومده ظاهرا
سوال اینه آیا زن میتواند در دعوای اقامه مهریه ،این دعوا را در محل سکونت خودش اقامه کند؟
چون ی رای وحدت رویه میگه ،سه جا میتونه ،محل اقامت زوج ومحل اجرای عقد ومحل انجام تعهد ،حالا میشه با توجه به ماده ۱۲ قانون خانواده ،چهارمین مورد که محل سکونت زوجه است را اضافه کنیم
پاسخ:
سلام و عرض ادب
زوجه می تواند در محل سکونت خود اقامه دعوای مطالبه مهریه نماید.
سلام وخسته نباشید
آیا زن میتواند دعوای خودش رو در محل سکونت خودش اقامه کند؟ با توجمه ب ماده۱۲ قانون جدید حمایت از خانواده
و اینکه فرق محل اقلمت با سکونت چیه؟
پاسخ:
سلام و عرض ادب
بله می تواند.
اقامتگاه  مرکز مهم امور شخص است و می تواند جایی بغیر از محل سکونت باشد.
موفق باشید
سلام ،ی سوال داشتم ،شما که معتقد ه اصل استصحاب هستید ،باید عرض کنم که اصل استصحاب یعنی اینکه ما یک یقین سابق داریم وبک شک لاحق در نتیجه برای اینکه از سرگردانی خارج شویم وتکلیف رو بر خودمان روشن کنیم ،میگم یقین سابق را بر شک لاحق مقدم میکنیم،وکماکان به یقین سابق عمل میکنیم،مثلا من میدانم که پارسال بدهکار علی بودم وامسال شک دارم که آیا اون بدهی را دادم یا خیر ،لذا میگم که بدهکارم مگر دلیلی بر خلاف این یافت شود،در مجنون ادواری ما شک لاحق رو داریم ولی یقین سابق رو نداریم ، اصلا اصل ماجرا خود سابق است که نمیدانیم مجنون ادواری جنون داشته یا افاقه ،در واقع یقین سابقی وجود ندارد که ندارد ،اصل استصحاب در مورد مجنون ادواری کاربرد ندارد،چون ارکان اصل استصحاب اینجا همگی وجود ندارن،
پاسخ:

سلام و عرض ادب

جایگاه استصحاب در حالت عروض یک رخداد است.رخداد بمعنای اتفاقیست که بر حالت طبیعی عروض می کند.زمانی شخص الف به شخص ب می گوید من به تو بدهکار نیستم،بنابر اصل عدم ادعای الف پذیرفته می شود مگر خلاف آن ثابت گردد.اما اگر شخص الف بگوید این درست است که من به تو بدهکار بودم،ولی بدهی تو (ب) را پرداخت کرده ام.در این حالت بر مبنای اصل استصحاب و اصاله الاشتغال ادعای الف مبنی بر پرداخت بدهی پذیرفته نیست مگر خلافش را ثابت کند.جنون یک عارضه است،وقتی عروض می کند اصل بر این است که بر مبنای اصل استصحاب،حالت عروضی جنون در او معروض است مگر خلاف آن ثابت گردد چرا نمی گوئیم حالت افاقه استصحاب می شود؟چون همانطور که اشاره شد،جنون عارضه است و افاقه عارضه نیست.استصحاب در عارضه جاری می گردد.اصاله الصحه در موردی جاری می گردد که در یکی از ارکان صحت معامله اصل عقلی معارضی جاری نشود که با عمل به آن حکم به فقدان آن رکن گردد،ما در سوال،شک در وجود اهلیت یکی از متعاملین داریم که سابقاً مجنون بوده است که با استصحاب جنون، ‌حکم به جنون او در حین معامله می‌شود و محلی برای جریان اصاله الصحه باقی نمی ماند. بنابراین، اصل، بطلان معامله با مجنون ادواری است تا مدعی صحت ثابت نماید که عقد در زمان افاقه واقع شده است.در باره همین سوال بنده یک نمونه رأی دادگاه عمومی تهران در وبلاگم قرار می دهم..موفق باشید

۰۴ بهمن ۹۳ ، ۲۲:۲۱ کاردو کلهر
صفائی، سیدحسین و قاسم زاده، سیدمرتضی؛ ؛ حقوق مدنی اشخاص و محجورین، تهران، انتشارات سمت، 1382، چاپ هشتم، ص 253
 - مدنی، سیدجلال الدین؛ حقوق مدنی، بررسی مشخصات اشخاص و محجورین، تهران، انتشارات پایدار، 1385، چاپ اول، جلد7، ص 291
- کاتوزیان، ناصر؛ قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی، تهران، نشر میزان، 1385، چاپ سیزدهم، ص 729
- کاتوزیان، ناصر؛ اعمال حقوقی قراردادها، تهران، شرکت انتشار ، 1371، ج2، ص118


برگرفته شده از payannamehhoghoogh.blog.ir
۰۴ بهمن ۹۳ ، ۱۸:۵۰ کاردو کلهر
در فرض سوال آمده است محمود گاهی به عارضه جنون دچار می گردد!بنابر این طراح سوال جنون محمود را مفروض دانسته است.(سوال،مربوط به درس حقوق مدنی است،حقوق مدنی عالم ثبوت است،عالم ثبوت یعنی عالم واقع،اینکه جنون ثابت شده است یا خیر کاری نداریم)فرض سوال این بوده که محمود دچار عارضه جنون است.اینکه جنون او اثبات شود مربوط به عالم اثبات یعنی آیین دادرسی مدنی است.دوباره عرض می کنم آنچه که در سوال آمده بود:محمود گاه به عارضه جنون دچار می شود.....بنابراین طراح محترم سوال فرض را بر جنون ادواری محمود قرار داده است،مجنونی که افاقه او مسلم نشده است!پس ما کما فی سابق استصحاب جنونش را مفروض می دانیم.کاری به این نداریم که دادگاه حکم حجر محمود را صادر نماید یا ننماید چرا که این بحث همانگونه که عرض شد مربوط به عالم اثبات است و آیین دادرسی مدنی.حال که جنون محمود در عالم واقع(ثبوت)در فرض سوال ثابت است،مدعی افاقه باید عدم جنون در هنگام عمل حقوقی اثبات کند.در هر حال این نظر بنده است و ممکن است در آن خطا هم باشد،اما در حال حاضر استدلالی قوی تر از این پیدا نکرده ام که خلافش را بپذیرم.با سپاس
۰۴ بهمن ۹۳ ، ۱۰:۱۲ کاردو کلهر
سلام و عرض ادب بر دوستان گرانقدر
همانطور که در وبلاگم آورده ام این سوالات صرفا بر اساس نظرات شخصی نگاشته شده است.دوستانی که فکر میکنن بر مبنای اصل صحت بیع آپارتمان صحیح بوده است و اصل صحت را جاری می دانند توجه نمایند،در سوال آمده بود که جنون ادورای محمود مسلم است!حال معلوم نبوده که معامله در زمان جنون بوده است یا در زمان افاقه!قانون مدنی ما در بند آخر ماده 1213 ق.م،در باره مجنون ادواری،اصل را بر جنون او گذاشته است مگر افاقه او مسلم گردد.«اعمال حقوقی که مجنون ادواری  در حال افاقه می نماید نافذ است مشروط بر اینکه افاقه او مسلم باشد»،در فرض سوال افاقه محمود مسلم نشده است،پس اصل بر عدم افاقه اوست بنابر این مستند به مواد 1211،1213،190،191،210،211،212 قانون مدنی،محمود کما فی سابق محجور به سبب جنون تلقی می گردد و با ضمانت اجرای 212 و 1213 روبرو خواهد بود که عمل بیع را باطل می داند.ممکن است آنگونه تصور شود که ماده 1210 مستند این سوال است و اصل را بر صحت و سلامت محمود قرار دهیم اما باید گفت این ماده ناشی از اصل عدم است،کسی مجنون تلقی نمیشود چون اصل عدم مبناست مگر جنون اثبات شود در حالیکه در فرض سوال جنون ادواری محمود مسلم است فلذا دیگر اصل عدم جایگاهی ندارد و اینجا اصل استصحاب جاری می شود که بیانگر جنون محمود است مگر افاقه او مسلم باشد.با سپاس

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">